skip to Main Content

Info aanbod Bloeispurt

Algemene info aanbod

Bij Bloeispurt is er aandacht voor je aanpak en persoonlijke ontwikkeling bij het leren en studeren.  Speerpunten daarbij zijn:

  • vergroting van je kennis over leren
  • versterking van de effectiviteit van je leeraanpak..

Welke route kies je?

Je volgt een route met een programma op maat afhankelijk van je leerbehoefte. Na een persoonlijk intakegesprek maak je je keuze uit één of meer onderdelen van het aanbod hieronder.

1.  Online-training Actief Leren

Deze online training vormt het hart van het aanbod van Bloeispurt. Je wilt je leeraanpak verbeteren en bent op zoek naar belangrijke leertips op basis van actuele breinkennis. Doel is dat je na de training zelfstandig verder kunt.

De training bestaat uit 2 blokken waarin beide speerpunten van Bloeispurt zijn uitgewerkt.

  • Blok A is een theoretisch blok met vooral aandacht voor leervoorwaarden, zoals zelfkennis, leerhouding en breinkennis.
  • In Blok B gaat het over de praktijk van het leerproces, de kern van het leren. Doordat je in Blok A al veel theoretische bagage hebt opgedaan, ontdek je in Blok B al snel welke leeraanpak goed bij jou past.

De online omgeving blijft daarna voor jou nog 2 jaar toegankelijk als naslagwerk bij je ontwikkeling.

Meer info hieronder in het kwadrant Online training ACTIEF LEREN

2. Online training Breinfitness met MyCognition

Deze training is speciaal ontwikkeld voor wie wil werken aan mentale fitheid als belangrijke voorwaarde voor leren.

Je oefent zelfstandig met een online programma dat op een verfrissende manier je cognitieve vaardigheden traint en je mentale weerbaarheid versterkt.

Meer info hieronder in het kwadrant  Online training  BREINFITNESS MET MYCOGNITION

3. Traject leercoaching

Je kiest deze route voor korte oplossingsgerichte coaching naast een van beide online trainingen van Bloeispurt. Je wilt beter leren omgaan met een leerkwestie die nog moeilijk voor je is. Alle mogelijke onderwerpen kunnen aan bod komen: jij bepaalt waar je behoefte ligt (1 tot 5 sessies).

Meer info hieronder in het kwadrant  LEERCOACHING

Wat kun je verwachten?

Je leert in korte tijd actiever te leren met méér effect. Het gaat om het bewust ontwikkelen van een brede groep persoonlijke vaardigheden voor betere leervaardigheid en beter welbevinden.

Uit onderzoek weten we dat mensen die effectieve leerstrategieën gebruiken beter presteren en meer gemotiveerd zijn bij het leren. Je gaat kennismaken met die strategieën en daarbij ontdekken wat goed werkt voor jou.

Voor wie bijvoorbeeld bedoeld?

Ruben (17 jaar) havo-5

Ik krijg dit jaar eigenlijk pas voor het eerst matige beoordelingen. Ik weet niet hoe dat kan en daar baal ik van, al kan je dat misschien niet aan mij zien. Hoe kan ik het anders aanpakken?”

Nathalie (38 jaar) werkend en hbo-studerend 

“Ik kan me moeilijk concentreren bij die grote lappen tekst die ik tegenwoordig voorgeschoteld krijg. Ook heb ik moeite tijd te maken voor mijn opleiding naast mijn drukke baan en gezin. Hoe krijg ik er grip op? ”

Paula, (53 jaar) oriënterend op nieuwe studie/beroepskansen 

“Ik wil nog graag van omgeving veranderen en er juist nu helemaal voor gaan nog een opleiding op te pakken en breinfit te blijven. Maar dan zijn er die twijfels: kan ik dat nog wel en hoe gaat dat tegenwoordig?”

 

Je ontdekt wat handig is en werkt voor jou.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op. Ik help je van harte verder.

Contact
Back To Top