skip to Main Content

Aanbod voor ouders

Het driegesprek
Studiecoaching samen met ouder(s)
Workshops voor ouders

AANBOD VOOR OUDERS

______________________________

Het driegesprek

Gedurende de periode van training of coaching bij Bloeispurt is het altijd mogelijk een driegesprek aan te vragen. De aanleiding vormt een kwestie die voor uw kind in deze periode om onze gezamenlijke aandacht vraagt.

______________________________

Studiecoaching samen met ouder(s)

Dit is een traject van één tot drie bijeenkomsten samen met uw kind over (t)huiswerk en begeleiding thuis.

Het komt voor dat gezinsleden moeite hebben met de manier waarop een scholier omgaat met zijn of haar studie. De sfeer in huis kan daardoor negatief beïnvloed zijn en geen enkel gezinslid blijkt gelukkig met de patronen die zijn ontstaan. Jullie geloven dat het anders kan, maar hebben dat samen nog niet voor mekaar gekregen. De blik van een buitenstaander kan dan helpen.

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Jullie krijgen naar behoefte tools, tips en tricks die de kans bieden anders om te gaan met school en studie.
  • We komen tot de ideale leermix voor uw kind en meteen ook tot de ideale begeleidingsmix voor u als ouder(s).
  • We staan in de laatste bijeenkomst stil bij de ervaringen met de nieuwwe aanpak thuis en sluiten af met een plan van aanpak waarmee jullie vooruit kunnen.

Goed om te weten

Ook in deze speciale vorm van studiecoaching is er aandacht voor de onderwerpen uit de studietrainingen van Bloeispurt. Samen gaan we op zoek naar wat werkt voor uw kind in zijn leeraanpak en voor u daarbij in uw begeleidende rol thuis.

______________________________

1-uurs workshop Planning thuis

Een uurtje per week samen met uw kind de week overzien kan wonderen doen. Een planagenda helpt daarbij. Het gebruik van de planagenda is gemakkelijk, maar vraagt wel even wat inoefening. Ouders kunnen hun kind daarbij prima ondersteunen.

Daarom bij Bloeispurt deze 1-uurs workshop voor jongeren samen met hun ouder(s).  Samen een uurtje bij Bloeispurt aan de slag, met heldere uitleg en een gratis planagenda. Jullie krijgen een duidelijke handleiding met leer- én begeleidingstips mee naar huis. Snel, effectief en voordelig. Zie ook de Blog Een Bloeispurt begint met planning

________________________________________

Aanbod workshops voor ouders op locatie gedurende het jaar

“Aan het werk!”

Deze workshop is bedoeld voor ouders die thuis te maken hebben met de begeleiding van één of meer scholieren. Hoe ondersteunen we onze pubers thuis effectief bij het huiswerk maken?

U maakt kennis met de concepten achter de studietrainingen van Bloeispurt. Daarnaast breng ik u op de hoogte van belangrijke uitgangspunten over leren leren.

“Hoe doet u dat thuis….?”

Ik nodig u uit onder deze titel met mij in contact te komen voor een workshop op maat. De voorgesteelde onderwerpen liggen bij voorkeur op het terrein van de activiteiten van Bloeispurt (onderwijs, opvoeding, werk). Verder kan alles!

Wat leeft er onder ouders met kinderen in de leeftijdsfase vanaf het voortgezet onderwijs? Waar hebt u het graag eens over met andere ouders? Hoe doet u dat thuis?

Deze workshop is een begeleid groepsgesprek waarin de deelnemers van elkaar kunnen leren. De organisatie en inleiding komt vanuit Bloeispurt.

Neem contact met mij op met uw ingeving of gedachte. Ik ben benieuwd, wacht af en hoor graag van u.

Liesbeth van Lanen, Bloeispurt

Contact
Back To Top