skip to Main Content

Aanbod voor ouders

Ouder-en-kind-coaching
Workshops voor ouders

AANBOD VOOR OUDERS

Ouder-en-kind-coaching

school en studie

Blijven er onbeantwoorde vragen rond school en studie? Is er een studiekwestie voor uw kind die van alle gezinsleden (te) veel aandacht vraagt. Levert de leeraanpak van uw kind thuis spanning op?

Als daardoor de sfeer in huis negatief beïnvloed wordt, is niemand gelukkig met de ontstane patronen. Jullie geloven dat het anders kan, maar hebben dat samen nog niet voor mekaar gekregen. Denk dan eens aan ouder-en-kind-coaching bij Bloeispurt.

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Handvatten om anders om te gaan met school en studie voor ouder en kind.
  • Beter zicht op de ideale leermix voor uw kind en daarbij de ideale begeleidingsmix voor u als ouder(s).

Goed om te weten

Ook in deze speciale vorm van studiecoaching is er aandacht voor de onderwerpen uit de studietrainingen van Bloeispurt en is de aanpak oplossingsgericht. Samen gaan we op zoek naar wat werkt voor uw kind en voor u in uw begeleidende rol thuis.

______________________________

Ouder-en-kind-workshop

Planning

Een uurtje per week samen met uw kind de weekplanning overzien kan wonderen doen. Niet alleen voor de resultaten van uw kind, ook voor de rust in huis.

Een planagenda helpt daarbij. Het gebruik van een planagenda is voor jongeren na verloop van tijd eenvoudig, maar vraagt wel even wat achtergrond en  inoefening. Dat gaat het best met een ‘volwassen brein’ in de buurt.

Ouders kunnen hun kind begeleiden bij het leren plannen en organiseren en een waardevolle bijdrage leveren. Daarom deze 1-uurs kind-en-ouder-workshop Planning. Samen een uurtje bij Bloeispurt aan de slag, met heldere uitleg en leer- en begeleidingstips mee naar huis.

________________________________________

Aanbod workshops voor ouders op locatie gedurende het jaar

“Aan het werk!”

Deze workshop is bedoeld voor ouders die thuis te maken hebben met de begeleiding van één of meer scholieren. Hoe ondersteunen we onze pubers thuis effectief bij het huiswerk maken?

U maakt kennis met de concepten achter de studietrainingen van Bloeispurt. Daarnaast breng ik u op de hoogte van hedendaagse uitgangspunten over leren.

“Hoe doet u dat thuis….?”

Ik nodig u uit onder deze titel met mij in contact te komen voor een workshop op maat. De voorgesteelde onderwerpen liggen bij voorkeur op het terrein van de activiteiten van Bloeispurt (onderwijs en opvoeding). Verder kan alles!

Wat leeft er onder ouders met kinderen in de leeftijdsfase vanaf het voortgezet onderwijs? Waar hebt u het graag eens over met andere ouders? Hoe doet u dat thuis?

Deze workshop is een begeleid groepsgesprek waarin de deelnemers van elkaar kunnen leren. De organisatie en inleiding komt vanuit Bloeispurt.

Neem contact met mij op met uw ingeving of gedachte. Ik ben benieuwd, wacht af en hoor graag van u.

Liesbeth van Lanen, Bloeispurt

Contact
Back To Top