skip to Main Content

Online-training
Effectieve leerstrategieën

voor sterke leer- en studievaardigheden

Online training

Effectieve leerstrategieën

________________________

Complete training voor sterke leer- en studievaardigheden

Belangstelling? Bekijk dan het overzicht met al onze modules.

Bekijk alle modules

Leren kun je leren

In deze training vind je in een periode van 8 weken overzicht, achtergrond, verdieping en veel praktische handvatten voor een leeraanpak voor een leven lang leren. Er is een wekelijks persoonlijk contactmoment met de trainer en online blijft deze uitgebreide training na afronding nog 2 jaar als naslagwerk voor je open staan.

Waar staan we nu

We zijn de afgelopen twintig jaar meer te weten gekomen over ons brein en leren dan in de hele eeuw voorafgaand. Veel leertips van vroeger zien we in deze tijd als ‘wetenschappelijk onderbouwde leerstrategieën’ terug. Er lijkt op dit moment zelfs een ware onderwijs- en leerrevolutie gaande. Wat zijn voor jonge mensen de échte leerskills voor de toekomst? Wat biedt de groeiende groep online lerende volwassenen bij zelfstudie de beste kans op leersucces?

Benut je brein in de breedte

We zien in het onderwijs een ontwikkeling waarbij de focus steeds meer verschuift van het ‘aanleren’ door de activiteit van de docent naar het ‘zelfsturend leren’ door de activiteit van de leerder. Zo benutten we de vermogens van ons brein het meest effectief. Zo oefenen we voortdurend de vaardigheden die ertoe doen in de snel veranderende wereld waarin wij leven. 

Beter leren met de breinkennis-van-nu

In deze  online-training zijn deze inzichten vertaald naar de dagelijkse praktijk bij zelfstudie thuis. Net even buiten onze comfortzone liggen onze kansen om te leren en met behulp van sterke leerstrategieën een nieuwe stap te zetten. Bij het leren en studeren is een brede groep persoonlijke vaardigheden in het spel. Voor dit gehele gebied van persoonlijke ontwikkeling biedt deze training denkstrategieën, handvatten en houvast.

Bloeispurt.nl

 

Liesbeth van Lanen

leercoach en studiebegeleider Bloeispurt

Back To Top