Ga naar hoofdinhoud

– Leren, studiekeuze en loopbaan!

Je zal maar last hebben van een matige studiemotivatie en dagelijks naar school moeten! Hoe verander je dan je leergedrag in de gewenste richting?

Bloeispurt komt met gratis speedcoaching voor jongeren naar de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Jongeren met vragen over effectief leren of een studie-/loopbaankeuze zijn van harte welkom. Hieronder meer over deze speciale vorm van jongerencoaching.

Zien leren doet leren

Tegenwoordig maken steeds meer scholieren en studenten gebruik van de werkplekken in de studieruimte van openbare bibliotheken. Waarom kiezen zij ervoor daar hun werk te doen? Als ik in de centrale bibliotheek van Alkmaar op een maandagmiddag een rondje doe, hoor ik vooral dat het thuis en op school moeilijker focussen is. “Veel te veel afleidingen.”

Het is een oude wijsheid, dat zien studeren doet studeren. Toch is dát juist een nieuwe hit onder scholieren en studenten. Alle jongeren die ik in mijn rondje in de bieb sprak, hebben zelf iets ontdekt wat goed werkt. Ze hebben deze leerervaring als een nieuw patroon in hun leergedrag opgenomen en zoeken dagelijks een werkplek in een studieruimte. Knap gedaan, petje af!

Kort als het kan

Vanuit mijn ervaring met jongerencoaching weet ik dat jonge mensen al op basis van één enkel nieuw inzicht grote stappen kunnen zetten. Voor de studie- en keuzecoaching in mijn eigen praktijk Bloeispurt geldt dan ook: kort als het kan, langer als het nodig is. Zo is ook het idee van ‘speedcoaching in de bieb’ ontstaan.
Belangrijk voordeel van de bibliotheek midden in de stad is de plezierige en open sfeer voor alle leeftijdsgroepen. Scholieren, studenten, tussenjaarders, thuiszitters en starters op de arbeidsmarkt lopen daar makkelijk binnen voor gratis speedcoaching.

Veel bespreekbaar

  • Hoe kan ik meer leren in minder tijd? Hoe krijg ik mezelf aan het werk?
  • Ik heb last van studiestress / weinig studiemotivatie / opgelopen achterstand: wat kan ik doen om het beter te laten gaan?
  • Ik ga straks een vervolgopleiding / eerste baan kiezen: welke stappen mag ik niet vergeten?
  • Ik twijfel nog tussen twee opleidingen / beroepsrichtingen / banen: hoe hak ik de knoop door?

Er is heel veel bespreekbaar in de speedcoaching. Zo’n speedcoachgesprek duurt ongeveer een halfuur. Aan de hand van drie korte startvragen stellen we vast wat het doel van gesprek is. Door de manier van vragen stellen tijdens de speedcoaching kom je bij haalbare eerste stappen in de richting van het door jou gewenste doel. Je krijgt bij de afronding persoonlijke tips en handzame materialen waarmee je zelfstandig verder kunt.

Data speedcoaching 2019 op maandagmiddagen 14:30-17:00 uur

Op 30 sep, 14 en 28 oktober, 11 en 25 nov en 9 dec 2019  (volg voor nieuwe data de site van Bloeispurt www.bloeispurt.nl/nieuws/ en de agenda van Bibliotheek Alkmaar Centrum).

Aanmelden gratis speedcoaching

-Wie van een gokje houdt, meldt zich op een ingeplande maandagmiddag bij de infobalie begane grond. Vraag of er een plek voor speedcoaching vrij is.
-Voor een gegarandeerde plek op de gewenste maandagmiddag stuur je een mailtje met datum en tijdstip van voorkeur naar info@bloeispurt.nl
-Wil je eerst een indruk van het aanbod van Bloeispurt, kijk op www.bloeispurt.nl  Neem gerust contact op met Liesbeth van Lanen, zij helpt je van harte verder.

N.B. Liesbeth van Lanen is o.a. actief als speedcoach op landelijke onderwijsevenementen, zoals de onderwijsbeurs van a.s. 27-28 september in het beursgebouw Eindhoven (alles over studiekeuze mbo/hbo/wo).

Back To Top