skip to Main Content

Studiecoaching

Jouw persoonlijke studiecoach
Remedial Teaching

STUDIECOACHING

______________________________

Jouw persoonlijke studiecoach

Heb je liever individuele begeleiding dan studietraining in een groep? Dan kies je voor studiecoaching.

Voor wie is studiecoaching bedoeld?

  • scholieren vmbo-tl, havo, vwo
  • studenten mbo-niveau 4, hbo en universiteit

Je bent slim genoeg, maar dat zie je nog onvoldoende terug in je resultaten. Misschien heb je last van uitstelgedrag, faalangst, perfectionisme, privé-omstandigheden of onvoldoende motivatie. Wat heb jij nog nodig om goed tot je recht te komen in je opleiding?

Wat kun je verwachten?

Op de pagina training leervaardigheden kun je zien welke onderwerpen aan bod komen in een studietraining bij Bloeispurt. In de  individuele studiecoaching kijken we samen wat jouw specifieke ‘leerbehoefte’ is. Plannen van je werk, samenvattingen maken, oefenen met mindmappen en omgaan met motivatie of studiestress: alles is belangrijk afhankelijk van jouw leerbehoefte.

Doel van de studiecoaching is dat jij ontdekt hoe je beter kunt omgaan met de dingen die op dit moment nog lastig voor je zijn.  Ik coach je om je valkuilen te ontdekken en anders aan te pakken.

Goed om te weten

We maken samen een haalbaar en doelgericht plan. We sluiten de coaching af met een evaluatiegesprek – evt. samen met je ouder(s). Je ontvangt een rapportageverslag met een ontwikkeladvies. Hiermee kun je zelfstandig verder.

  • Een coachingsessie duurt 45 minuten.
  • Een coachingtraject bij Bloeispurt bestaat meestal uit vier tot zes gesprekken.
  • Aanvraag psychologische test(s) is mogelijk.
  • Locatie Bloeispurt centraal in regio Alkmaar.

______________________________

Remedial Teaching

Voor wie is Remedial Teaching bedoeld?

Remedial Teaching is een speciale manier van studiecoaching voor leerlingen met een extra ondersteuningsvraag in hun opleiding. Bloeispurt vult het passend onderwijs op school (vmbo, havo, vwo en mbo) tijdelijk op maat aan.

De Remedial Teaching van Bloeispurt versterkt jouw zelfredzaamheid bij het leren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beter leren starten en volhouden van een taak, het begrijpen van lastige  teksten of het samenwerken in je opleiding.

Wat kun je verwachten?

We komen samen tot een ondersteuningsplan op basis van een kort intake-onderzoek (executieve functies). Daarin staan voor jou haalbare doelen en de beschrijving van de concrete taken voor jou daarbij.

Goed om te weten

Doel van de Remedial Teaching is dat je zelfstandig en met vertrouwen je opleiding vervolgt.

Ik licht je graag verder in, als je meer wilt weten over de twee vormen van studiecoaching bij Bloeispurt.

Contact
Back To Top